Sukces elbląskiej Solidarności, zarejestrowano pierwszy zakładowy związek wśród pracowników Media Expert

7 lipca 2019 roku pracownicy Media Expert z Elbląga podjęli decyzje o zorganizowaniu się i zasileniu szeregów członków NSZZ "Solidarność".
5

Przeprowadzono wybory, które z ramienia Regionu Elbląskiego koordynował Grzegorz Adamowicz – Przewodniczący Zarządu Regionu. Z dniem 7 lipca 2019 r. w Regionalnym Rejestrze Organizacji Zakładowych Regionu Elbląskiego zarejestrowano więc organizację zakładową NSZZ "Solidarność" w Media Expert z siedzibą w Elblągu. Pierwszym przewodniczącym został Kazimierz Zając.

Pracownicy handlu to grupa zawodowa pracująca bardzo ciężko, często osiągająca najniższe dochody. Pamiętajmy, że możemy wspólnie, organizując się w NSZZ  "Solidarność" działać w zakresie poprawy warunków pracy. Tam, gdzie  funkcjonuje profesjonalny związek zawodowy z zapleczem prawnym i eksperckim – sytuacja pracowników ulega zmianom, wygląda lepiej, prawa  pracownicze są bardziej respektowane. NSZZ "Solidarność" skutecznie staje w obronie godności i praw człowieka, posiadamy wiedzę i doświadczenie. Razem możemy pomagać pracownikom w budowaniu dobrych relacji z pracodawcą – powiedział szef Zarządu Regionu Elbląskiego NSZZ "S" Grzegorz Adamowicz.

Mediaexpert to ponad 480 marketów w ponad 330 miastach. Zatrudnia ponad 7 tys. pracowników.

www.tysol.pl

Źródło: www.solidarnosc.org.pl