Radomsko: 40-lecie powstania „Solidarności”. Odznaczenia w Muzeum Regionalnym

W czwartek, 27 sierpnia, w Muzeum Regionalnym w Radomsku odbyła się uroczystość z okazji 40-lecia Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego „Solidarność”.

4W Muzeum Regionalnym w Radomsku odbyło się potkanie z okazji 40. rocznicy powstania NSZZ „Solidarność” oraz 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości organizowane przez Komisję Terenową Emerytów i Rencistów NSZZ Solidarność, Stowarzyszenie Weteranów Solidarności 1980-1989 w Radomsku, biuro poselskie poseł Anny Milczanowskiej. Najpierw wygłoszono wykład i przedstawiono biogramy odznaczonych, następnie odznaczenia wręczyli poseł Anna Milczanowska, wicewojewoda Krzysztof Ciecióra i prezydent Jarosław Ferenc.

Odznaczeni z okazji 40. rocznicy powstania NSZZ „Solidarność” oraz 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości

Medal Stulecia Odzyskanej Niepodległości

Stanisław Trzeciak

Stanisław Nowak

Stefan Maciąg

Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski

Władysław Brylik

Gabriela Ciupa

Stanisław Ciupa

Uroczystości towarzyszyła wystawa okolicznościowa „Solidarność – początek” w aneksie Galerii Muzeum.

Źródło: www.radomsko.naszemiasto.pl